Alueen esittely

Alueella on hyvät oleskelu-, ruoka- ja pyykkihuollon tilat. Alueella on 2 kpl keittiöitä toimistorakennuksessa ja Puuhapirtillä. Molemmat on varustettu tiskauspaikoilla, liedellä sekä mikroaaltouunilla. Näiden lisäksi on saunan vieressä kesätiskipaikka. Toimistorakennuksen keittiössä on lisäksi varattavissa maksullinen pyykinpesukone sekä kuivausrumpu. Kesätiskipaikan yhteydessä on pyykin käsinpesumahdollisuus.

Grillauspaikkoja on alueella kahdessa eri paikassa, kota Puuhapirtin vieressä sekä grillikatos toimistorakennuksen läheisyydessä. Grillaamisessa tarvittavat polttopuut sisältyvät leirintämaksuun.

WC- ja suihkutilat sijaitsevat toimistorakennuksen ja Puuhapirtin yhteydessä. Molemmissa rakennuksissa on omat tilat miehille ja naisille. Puuhapirtin naisten WC on myös liikuntaesteisten käytettävissä.

Alueella on kaksi saunaa järven rannalla sekä erillinen telttasauna.Telttasauna on uimapukusauna ja muut kaksi saunaa ovat vuoropäivin miesten ja naisten saunoina. Purhossa jokainen päivä on saunapäivä, eli joka päivä on sauna lämpimänä odottamassa saunojia. Telttasauna lämmitetään kesäisin harkinnan ja kysynnän mukaan.

Uimaranta on lapsiystävällinen perheen pienemmille ja uimataitoisemmalle väelle on n. 20 metrin päässä laiturista ponttooni, jonne pääsee huilaamaan ennen paluumatkaa. Järvellä on myös uimareiden käytössä vesitrampoliini. Talvikaudella halukkaat voivat pulahtaa avantoon virkistäytymään, avanto on aina uimakelpoinen.

Alueella on lapsia varten tehty leikkipaikka, jossa on mm. leikkimökki ja trampoliini. Trampoliinin käyttö on vanhempien omalla vastuulla ja tapaturmien välttämiseksi suositus on se,että trampoliinilla pompitaan yksi kerrallaan. Toimistorakennuksen läheisyydessä on myös polkuautoja tulevien karavaanareitten käyttöön. Puuhapirtiltä löytyy lapsille erilisia pelejä sekä mm. Aku Ankkoja luettavaksi. Lisäksi on mahdollisuus katsoa televisiota, pelata pelejä tai pingistä. Pingispöydän mailoineen saa käyttöönsä isänniltä.

Kalastajat voivat kalastaa järvestä siihen istutettuja kirjolohia. Toimistolta on lunastettavissa lupa kalastusta varten. Soutuveneet ja pelastusliivit ovat vapaasti asiakkaidemme käytettävissä kalastukseen tai muuten vain souteluun järvellä. Lapsien on käytettävä pelastusliivejä. Pelastusliivit löytyvät veneiden läheisyydessä olevasta ”puhelinkopista”.

Purhon lähimaastossa on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, marjojen ja sienien keräämiseen.

Toimiston yhteydessä on kioski, jossa on myynnissä mm. käsintehtyjä makeisia ja jäätelöä. Lisäksi kioskilla on myynnissä yleisimpiä karavaanari tarvikkeita, nestekaasua sekä SFC-jäsentarvikkeita. Lähin kauppa, Pyhällön Sale sijaitseen 9 km päässä Purhon leirintäalueelta Haminan suuntaan.

Puuhapirtillä järjestetään karaoketansseja, joissa halukkaat pääsevät tanssimaan tai laulamaan. Laulun ja tanssin lomassa voi nauttia pubin tarjonnasta. Karaokea pääsee laulamaan pääasiassa viikonloppuisin, mutta on myös mahdollista muina aikoinakin kysynnän mukaisesti.

Alueella anniskeluoikeudet.

Jossakin vaiheessa, kun on aika lähteä eteenpäin, voi lähtiessä tyhjentää jätevedet jätevesiasemalle ja samalla viedä kertyneet roskat lajittelupisteeseemme. Toki nämä ovat käytettävissä kokovierailun ajan.